Home » Nieuws » Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht


Belangrijke mededeling van het bestuur !
Beste Leden van de vereniging Zwembad Meerssen,

Lees deze informatie SVP helemaal door !

We zijn als bestuur weer bezig met de voorbereiding van ons eerste volle seizoen (opening gepland op 4 mei 2019).

Onderdeel van onze voorbereiding is de (hernieuwde ) opleiding voor badmeester( M/V). en de voorbereiding van de planning van alle werkzaamheden van voor en door vrijwilligers.

U hebt allemaal kunnen ervaren hoe fijn het is dat de badmeesters en vrijwilligers er zijn.

Door lid te worden van onze vereniging hebt u ermee ingestemd dat u ook ( enkele uren per seizoen) vrijwilligers werk zou verrichten. Nu wij weer aan het begin staan van dit nieuwe seizoen daarom deze oproep van uw bestuur

Zonder vrijwilligers  geen zwembad.

Wat hebben we nodig:

1 badmeesters.

2 toezichthouders,

3 kassamedewerkers,

4 EHBO-ers

En 5 : Mensen die willen, snoeien. onkruid wieden en schoffelen, planten water geven, afvalbakken legen, verven, kleedhokjes poetsen, wc-s poetsen, vetranden reinigen, rommel oprapen op de ligwei etc., etc.,

Voor de eerste 3 functies zoeken we mensen die dit bij voorkeur in een belangrijk deel van het seizoen gedurende een dagdeel in de week willen doen. U begrijpt dat dat voor de planning de zaken een stuk eenvoudiger maakt.

Wij verzoeken alle leden ( 12 jaar en ouder) op deze mail te regeren door aan te geven wat hij/zij komend seizoen wil doen en daarbij s.v.p. door te geven hoe hij/zij bereikbaar is ( naam tel nr, en of email adres en beschikbare dagen/ tijdstippen).

Kunt u niet op een vaste dag/tijdstip maar wilt u wel uw steentje bijdragen  kunt u ook aangeven dat u ad hoc bereikbaar bent om voorkomende werkzaamheden te verricht.

In dat geval benaderen wij u graag op het moment dat wij uw hulp zouden kunnen gebruiken. En kunt u per oproep beslissen of u wel of niet beschikbaar bent.

Bent u in het bezit van een geldig EHBO diploma zou u dat dan willen doorgeven aan ons( het bestuur)?

Voor degenen die badmeester willen worden nog aanvullend het volgende:

Je moet in het bezit zijn van een geldig badmeesters diploma.

Of je moet een cursus willen volgen om dat alsnog te behalen.

Om badmeester te kunnen zijn wordt van je verwacht dat je een geoefend zwemmer bent. ( je moet minstens 12 minuten achter elkaar op je buik kunnen zwemmen),  

En je moet tenminste 16 jaar zijn.

Voldoe je aan de eisen maar is je diploma verlopen of wil je dat gewoon halen kun je via onze vereniging een opleiding volgen tot voor ons bad gecertificeerd badmeester. Hiervoor werken we samen met de Maastrichtse Reddingsbrigade.

Voor alle duidelijkheid:

Als je wil meedoen aan de cursus badmeester (die we als vereniging betalen) ben je verplicht om dit seizoen tenminste twee dagdelen gratis als badmeester te komen werken. We hopen dat een toenemend aantal “ouderen” de cursus volgt en bereid is om gratis hun diensten als badmeester te verrichten. Met name voor het voor- en naseizoen is dat erg belangrijk.

Voor degenen die een geldig diploma gehad hebben en dit willen verlengen is er een herhalingscursus gepland die  zal worden gehouden op 16 mei, 23 mei en 6 juni.

Voor de “nieuwelingen” zal er een cursus worden gehouden op 20 juni, 27 juni en 4 juli .

Het is noodzakelijk om alle drie de dagen van de cursus aanwezig te zijn en er kan niet tussen de cursussen worden geschoven. De cursussen beginnen om 20.00 uur en je wordt 15 minuten eerder verwacht in het Geusselt bad. Verwachte eindtijd telkens ca. 21.30 uur.

“Jongeren” kunnen net als vorig jaar weer een nul-uren contract krijgen en op die manier een zakcentje bijverdienen.

Samengevat, wil je als vrijwilliger je steentje bijdragen ? Reageer dan a.u.b. en stuur een mail met je gegevens, wat je wil doen  en als het kan wanneer, naar 
info@zwembadmeerssen.nl

Wij nemen vervolgens contact met je op.

In de hoop op veel positieve reacties, verblijf ik ,namens het bestuur, hoogachtend,

Jack Aarts secretaris

 Alvast Vriendelijk bedankt


Copyright © 2019 Vereniging Zwembad Meerssen, All rights reserved.